GYIMESI: URSULA ŠKODÍ EURÓPE A 401 ĽUDÍ JEJ ZA TO V STOJI TLIESKA

György Gyimesi, podpredseda strany Maďarská aliancia: Staronová predsedníčka komisie, ktorá udržiava mimoriadne blízke vzťahy so Zelenským, zatiaľ neurobila nič, aby sa zastala Slovenska a Maďarska v čase, keď Ukrajina zatvorila kohútik, ktorým by sa mohla ropa z Lukoilu dostať do jej vlastných členských krajín. Inak dôvodov na to by mohla mať viac ako dosť: obe krajiny už pomohli Ukrajine tak veľmi, že kroky na ich obranu by mali byť samozrejmosťou! To by sa však predsedníčka Komisie nesmela volať von der Leyen!

Foto SITA/AP
Dátum 21.07.2024

V posledných dňoch sa mohli Ursule von der Leyen poradovať všetci: aj tí, ktorí ju majú radi, pretože bola znovuzvolená, ale aj tí, ktorí nie, pretože súd EÚ rozhodol spravodlivo a uznal ju vinnou. Len jeden deň pred veľkým hlasovaním o osude pani Ursuly súd EÚ zverejnil odsudzujúci rozsudok, týkajúci sa kauzy vakcín proti Covidu a jej SMS. Hovoríme o tých SMS, o ktorých vieme len toľko, že zmizli. Pani Ursula kúpila pre potreby celej EÚ od spoločnosti Pfizer 1,8 miliardy vakcín v hodnote 35 miliárd eur. Za jednu vakcínu zaplatila 19,40 eura v čase, keď trhová cena vakcín bola 14 dolárov za kus. Okrem toho sa vyhodilo 215 miliónov nepoužitých dávok. Celková škoda Ursulinho obchodu je 15 miliárd eur.

Pani Uršule sa zjavne zapáčila spoločnosť Pfizer. No aj jej manželovi! Heiko von der Leyen pracuje v partnerskej spoločnosti Pfizeru, vo firme Orgenesis, a to od decembra 2020. Uvedené nie je žiadna tajná informácia, o ktorej by sa pred hlasovaním nemohlo dozvedieť tých 401 europoslancov, ktorí napriek tomu alebo práve preto znovu zvolili za predsedníčku eurokomisie ženu, ktorú ich vlastný nezávislý súd uznal vinnou.

Staronová predsedníčka komisie, ktorá udržiava mimoriadne blízke vzťahy so Zelenským, zatiaľ neurobila nič, aby sa zastala Slovenska a Maďarska v čase, keď Ukrajina zatvorila kohútik, ktorým by sa mohla ropa z Lukoilu dostať do jej vlastných členských krajín. Inak dôvodov na to by mohla mať viac ako dosť: obe krajiny už pomohli Ukrajine tak veľmi, že kroky na ich obranu by mali byť samozrejmosťou! To by sa však predsedníčka Komisie nesmela volať von der Leyen!

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.