KAMENICKÝ: VAKCÍNA JE OMYL MEDICÍNY

Exminister financií sa opieral aj o dáta zo zahraničia, kde aj v štátoch, kde dosiahli potrebnú mieru zaočkovanosti populácie, prípady pozitívne testovaných rastú. 

Foto sita/aleXANDRA ČUNDERLÍKOVÁ
Dátum 14.11.2021

V diskusnej relácii Na hrane si vymenili názory ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová exminister financií Ladislav Kamenický. Vláda na svojom stredajšom rokovaní schválila balík opatrení, ktoré by zvýhodňovali očkovaných a znevýhodňovali neočkovaných, čo sa nepáči Kamenickému, ktorý návrh vlády kritizuje. Poukázal aj na to, že podľa posledných prieskumov je dôvera ľudí v predstaviteľov štátu veľmi nízka a tvrdí, že nedokážu ľudí presvedčiť na očkovanie. Skonštatoval, že vakcína nemá stopercentnú účinnosť, ako to na začiatku pandémie tvrdili vedci a odborníci, ale oveľa nižšiu. 

Opieral sa aj o dáta zo zahraničia, kde aj v štátoch, kde dosiahli potrebnú mieru zaočkovanosti populácie, prípady pozitívne testovaných rastú. „Myslím si, že viacerí svetoví lídri prehodnotia svoje názory a uvedomíme si, že vakcinácia pravdepodobne nie je natoľko účinná, aby zabránila covidu,“ konštatoval Kamenický. "Očkovanie bude prinášať ďalšie mutácie a očkovanie je omyl medicíny," povedal Kamenický s tým, že citoval laureáta Nobelovej ceny za virológiu v roku 2008. 

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.