KRAJE DOSTANÚ FINANČNÚ VÝPOMOC VO VÝŠKE 65 MILIÓNOV EUR

Bratislavský, Trenčiansky a Košický samosprávny kraj získajú financie na rekonštrukciu ciest a rozvoj infraštruktúry.

Foto ARchív
Dátum 15.07.2020

BRATISLAVA 15. júla (TASR/extraplus.sk) – Bratislavský, Trenčiansky a Košický samosprávny kraj dostanú návratnú finančnú výpomoc dohromady vo výške 65 miliónov eur. Na svojom stredajšom zasadnutí to odobrila vláda SR. Finančná výpomoc pôjde zo štátnych finančných aktív. Financie týmto trom krajom sú určené najmä na rekonštrukciu ciest a rozvoj infraštruktúry samosprávnych krajov, vyplýva z predkladaného materiálu.

Bratislavskému samosprávnemu kraju pôjde na opravy a rekonštrukcie ciest druhej a tretej triedy vrátane súvisiacej cestnej infraštruktúry, opravy majetku a investície do majetku vo vlastníctve samosprávneho kraja určeného na výkon samosprávnych pôsobností na úseku sociálnych služieb, zdravotníctva, kultúry, cestovného ruchu, vzdelávania, športu a regionálneho rozvoja 25 miliónov eur. Za rovnakým účelom vláda schválila pomoc pre Trenčiansky samosprávny kraj, a to vo výške 20 miliónov eur. Rovnaká suma pôjde aj pre Košický samosprávny kraj. Podpredseda vlády a minister financií má poskytnúť návratnú finančnú výpomoc zo štátnych finančných aktív v termíne do 31. decembra 2022.

PRÁVE STE DOČÍTALI ODOMKNUTÝ ČLÁNOK:

 

Ak sa Vám článok páčil a máte naďalej záujem čítať pravdivé a nezávislé texty staňte sa naším predplatiteľom a získajte množstvo výhod:

 

https://www.extraplus.sk/extraplus/predplatne

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.