LENGVARSKÝ: SOM ZA POVINNÉ OČKOVANIE VOJAKOV ČI ZDRAVOTNÍKOV

Minister zdravotníctva tvrdí, že počet infikovaných v skutočnosti nie je až také dôležité číslo ako počet hospitalizovaných. Uviedol, že je podporovateľom povinného očkovania istých profesných skupín.

Foto sita/braNISLAV BIBEL
Dátum 14.11.2021

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský v diskusnej relácii V politike uviedol, že tretia vlna zatiaľ neprekonala druhú. „Stav v nemocniciach je dôležitý. Pokiaľ máte v nemocniciach tisícku, tak sa nič nedeje,“ dodal s tým, že hranica 3-tisíc ľudí v nemocniciach je už kritická.

Roman Stopka, predseda PSN

 

Politická strana Práca slovenského národa: Politik, ktorý namiesto riešenia starých spoločenských problémov vyvoláva nové, je maniak slúžiaci zlu. Vojak nie je poddaný, ani sluha či najatý žoldnier viazaný peniazmi na ministra Naďa.

ČÍTAJTE TIEŽ: NAĎ: AK SA VOJACI NEBUDÚ CHCIEŤ OČKOVAŤ, VYRIEŠIM TO S NIMI VEĽMI RÝCHLO

Celý náš problém podľa neho spočíva v nízkej zaočkovanosti populácie, ktorá sa pohybuje na úrovni 50 percent. „Dnes sú otvorené školy, beží ekonomika, áno, máme len 50 percent populácie zaočkovaných a to je celý náš problém,“ povedal.

Lengvarský si myslí, že opatrenia zodpovedajú tomu, čo v tejto chvíli potrebujeme: „Dohoda s pánom premiérom je, že pokiaľ bude treba prísnejšie opatrenia, tak budú prijaté.“ Na otázku povinného očkovania vyhlásil, že nie je proti, aby sa povinne očkovali ľudia na základe profesií, kritická infraštruktúra, do ktorej patria napríklad zdravotníci či vojaci.

Nariadiť niekomu povinné očkovanie na základe veku je však už omnoho zložitejšie. „V ozbrojených zboroch a kritickej infraštruktúre sa o povinnom očkovaní vieme baviť,“ uviedol.

ČÍTAJTE TIEŽ: PSN VYZÝVA NAĎA: ZVEREJNITE AKOU PRÍSAHOU STE VIAZANÝ!

Lengvarský vyhlásil, že predseda parlamentu Boris Kollár hrubo zavádza ak tvrdí, že z niektorých nemocníc sa stanú doliečovacie zariadenia. Reforma prešla v prvom čítaní, ďakujem všetkým poslancom, vrátane nezávislých. Pokiaľ bude prijatá aj v druhom, predstavíme niekoľko možných scenárov ako naložiť s finančnými prostriedkami, ktoré budeme mať k dispozícii.“

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.