MATOVIČ TENTOKRÁT PREKVAPIL SVOJOU ČÍNŠTINOU

Igor Matovič: Na videosamite s Čínou som sa pred chvíľkou s čínskym prezidentom rozlúčil prianím, aby zostal zdravý, v čínštine, s malou dušičkou, či niekto rozumel. Ale keď následne s úsmevom poďakoval za prianie, obavy opadli.

Foto TASR
Dátum 09.02.2021

Premiér Igor Matovič si opäť raz precvičil svoje jazykové zručnosti. Na summite skupiny krajín 17+1, ktorý vytvorila Čína na rozvíjanie spolupráce s európskymi krajinami, sa na diaľku zúčastnil cez videohovor. Na tento summit sa vybral osobne do Varšavy český prezident Miloš Zeman, ostatné krajiny zastupovali nižšie postavení reprezentanti krajiny. Ako Matovič napísal na svoj Facebook, pri lúčení oprášil svoju čínštinu a zaželal čínskemu prezidentovi veľa zdravia. 

Príspevok uverejnil na svojom profile na Facebooku Igor Matovič dňa 9. februára 2021: 

... na videosamite s Čínou som sa pred chvíľkou s čínskym prezidentom rozlúčil prianím, aby zostal zdravý ... v čínštine ... s malou dušičkou, či niekto rozumel ... ale keď následne s úsmevom poďakoval za prianie, obavy opadli,)

Sme úplne iné krajiny. A nielen vo veľkosti. V histórii, tradíciách, hodnotách či prístupoch. Napriek rozdielom, len otvorená myseľ a spolupráca naše vzťahy posunie dopredu.

FOTO: Facebook Igor Matovič

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.