MUSK TVRDÍ, ŽE TESLA ZAČNE OD BUDÚCEHO ROKA POUŽÍVAŤ HUMANOIDNÉ ROBOTY

Miliardár na sociálnej sieti X napísal, že Tesla bude mať v roku 2025 skutočne užitočné humanoidné roboty v nízkej produkcii pre interné použitie. Podľa svojich slov dúfa, že v ďalšom roku sa výroba výrazne zvýši, aby Tesla mohla túto technológiu predávať iným firmám. 

Foto SITA/AP
Dátum 24.07.2024

Americký podnikateľ Elon Musk v utorok uviedol, že spoločnosť Tesla, kde pôsobí ako generálny riaditeľ, začne od budúceho roka vyrábať a používať humanoidné roboty pre vlastné účely. TASR o tom informuje podľa správy denníka The Guardian. Miliardár na sociálnej sieti X napísal, že Tesla bude mať v roku 2025 "skutočne užitočné humanoidné roboty v nízkej produkcii pre interné použitie".

Podľa svojich slov dúfa, že v ďalšom roku sa výroba výrazne zvýši, aby Tesla mohla túto technológiu predávať iným firmám. Britský denník vo svojej správe poznamenal, že Musk má záľubu v príliš ambicióznych tvrdeniach a stanovovaní termínov, ktoré nie vždy jeho firmy dodržia. O robotovi zvanom Optimus totiž hovoril už niekoľkokrát.

V roku 2021 očakával, že Tesla bude môcť tento stroj využívať vo svojich továrňach v nasledujúcom roku. Podobné odhady vyslovil aj v súvislosti s koncom roka 2024. Optimus meria približne 1,7 metra a váži 56 kilogramov. Podľa Tesly je určený na vykonávanie "nudnej, opakujúcej sa a nebezpečnej práce".

Jeho názov je narážkou na Optimusa Primea, vodcu Autobotov v sfilmovanej sérii Transformers. Musk už predtým povedal, že jeho cieľom je, aby sa tieto roboty vyrábali hromadne a aby každý stál menej než 20.000 dolárov. Stanica BBC píše, že svojich vlastných humanoidných robotov vyvíjajú aj ďalšie firmy vrátane japonskej automobilky Honda a americkej spoločnosti Boston Dynamics, ktorá sa sústredí práve na oblasť robotiky.

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.