NA TRENČIANSKOM GYMNÁZIU KVITNE LGBTI PROPAGANDA

VIDEO: Minister školstva Tomáš Drucker nepovažuje mimovládky na školách za problém. „Práve minister, ktorý by mal voči týmto dúhovým vplyvom na školách zakročiť, sa s úsmevom prizerá na to, ako nám zo škôl budú vychádzať ďalší Šimečkovia,“ zdôrazňuje Lívia Pavlíková.

Foto SITA/BRANISLAV BIBEL
Dátum 04.10.2024

O nekonaní ministra školstva Tomáša Druckera v otázke bezbrehého rozsievania ideologických odkazov na školách sa hovorí od jeho nástupu do funkcie. Benevolencia ministerstva dáva zelenú pedagógom, ktorí sa nezastavia ani pred tvrdou propagandou, ani pred ďalšími orgiami na hrobe dvojice z Teplárne.

ČÍTAJTE TIEŽ: ŠKANDÁL NA TRENČIANSKOM GYMNÁZIU - VÝROBA VOLIČOV PROGRESÍVNEHO SLOVENSKA

 

O nekonaní ministra školstva Tomáša Druckera v otázke bezbrehého rozsievania ideologických odkazov na školách sa hovorí od jeho nástupu do funkcie. Benevolencia ministerstva dáva zelenú pedagógom, ktorí sa nezastavia ani pred tvrdou propagandou, ani pred ďalšími orgiami na hrobe dvojice z Teplárne.

Lívia Pavlíková (Republika) upozornila na e-mail od študenta Gymnázia Ľudovíta Štúra v Trenčíne, ten označil posledný rok na škole za otrasný. „Malým deckám už od prvého ročníka gymnázia tlačia do hlavy takéto veci,“ napísal a priložil správu, ktorú rozoslala študentom jedna z učiteliek.

Odznak za obscénnosti

„Ahojte, gympláci, 12. 10. 2024 uplynú dva roky od teroristického útoku v Teplárni, na Zámockej ulici v Bratislave,“ oznamuje učiteľka. „Pripomeňme si tento deň naším gympláckym Dňom pestrosti. Príďte v piatok 11. 10. 2024 do školy oblečení v pestrých farbách na znak solidarity s obeťami útoku,“ vyzýva študentov.

Súčasťou Dňa pestrosti je aj výstava plagátov, ktoré budú odrážať danú tematiku. Odmenou pre zúčastnených majú byť dúhové odznaky. „A to len za to, že nakreslia plagát, napríklad s dvomi bozkávajúcimi sa chlapmi. A to sa vyplatí, pretože školský parlament v minulosti tieto odznačiky na chodbách školy predával za peniaze,“ hovorí Pavlíková a poukazuje na bezmocnosť rodičov, ktorí si nežlajú, aby na škole prebiehali podobné ideologické aktivity. Zdôrazňuje, že títo rodičia nechcú, aby ich deti boli žiadané, že majú chodiť oblečené vo farbách dúhy, kresliť obscénnosti či počúvať o sexe od influenceriek. „No zdá sa im, že nie sú vyslyšaní ani pochopení. A aj títo rodičia vás volili, Smer, Hlas, SNS. A verte mi, že im ani vo sne nenapadlo, že to za vašej vlády bude na školách vyzerať práve takto,“ odkazuje Pavlíková s tým, že minister školstva Drucker nepovažuje mimovládky na školách za problém. „Práve minister, ktorý by mal voči týmto dúhovým vplyvom na školách zakročiť, sa s úsmevom prizerá na to, ako nám zo škôl budú vychádzať ďalší Šimečkovia,“ zdôrazňuje Pavlíková.

Mazurek zašiel ešte ďalej

Milan Mazurek (Republika) reagoval na tému, ktorú otvorila Lívia Pavlíková, videom, v ktorom zverejnil aj meno autorky správy. „Pani Vladárová, hanbite sa, hanbite sa za to, že takýmto odporným spôsobom zneužívate vraždu dvoch mladých ľudí, ktorú každý z nás odsudzuje, na to, aby ste v školskom prostredí, kde ideológia nemá čo robiť, tlačili do detí svoju vlastnú politickú agendu,“ povedal a podčiarkol, že si vyprosuje, aby učitelia zneužívali svoju pozíciu na šírenie propagandy. „Keby na takúto školu, kde by takáto pani Vladárová bola učiteľkou, chodil môj syn, tak tam v sekunde napochodujem a zažije taký rozhovor, na ktorý by ešte veľmi dlho nezabudla.“

Mazurek sa pýta poslancov a ministrov SNS, ktorí sa hlásia k tradičným a kresťanským hodnotám, kedy zakročia voči ministrovi Druckerovi, ktorý podľa jeho slov necháva progresívne učiteľky a progresívne mimovládky vychovávať z detí voličov PS.

Tlak na zníženie veku voličov

Kroky politicky angažovaných zamestnancov škôl pritom dokonale korešpondujú s trendom znížiť vekovú hranicu na účasť vo voľbách na 16 rokov, podobne ako v susednom Rakúsku.

Podľa rakúskej politologičky Tamary Ehsovej je zníženie volebného veku úspešným konceptom, vďaka ktorému sa môžu mladí ľudia s náskokom zoznámiť s politickým prostredím a ak ich prvé voľby sprevádza správna informovanosť a motivácia zo strany školy, s väčšou pravdepodobnosťou sa zúčastnia na voľbách aj vo vyššom veku.

Európska rada v tomto smere vyvíja tlak na všetky členské štáty. Vychádza pritom z rezolúcie schválenej Európskym parlamentom v roku 2006.

Vyjadrenie ministerstva školstva

O vyjadrenie k ideologicky podfarbeným aktivitám učiteľky z Gymnázia Ľudovíta Štúra v Trenčíne sme poprosili aj rezort školstva. Zároveň sme požiadali o názor na množstvo reakcií od nespokojných rodičov, ktorí nesúhlasia s ovplyvňovaním žiakov a študentov osobami z externého prostredia (projekt H3KNISA, Sexuálna výchova, s. r. o., V. Šnídl z Denníka N atď.), a nevidia riešenie v informovanom súhlase. Súčasne odmietajú používanie zjavne politicky angažovaných príručiek, ktoré vyšli opäť pod hlavičkou Denníka N či Nadácie Milana Šimečku.

Zdôraznili sme, že táto téma dlhodobo rezonuje aj u verejnosti, jednoznačná odpoveď kompetentných zástupcov MŠ na otázku, či je tu vôľa zastaviť zasahovanie novinárov, influencerov a členov rôznych o. z. do výchovno-vzdelávacieho procesu, však naďalej absentuje. Ani vyjadrenie odboru komunikácie a marketingu odpoveď na tieto konkrétne otázky, s výnimkou medializovaného podujatia trenčianskeho gymnázia, neobsahovalo.

Učiteľka bola obvinená neprávom

„Prostredníctvom dezinformačného videoblogu bola bezdôvodne obvinená zo šírenia ideológie. Zámienkou bola organizácia podujatia, ktorého cieľom bolo pripomenúť si obete tragického teroristického útoku z 12. októbra 2022 a realizovať výstavu žiackych plagátov na chodbe školy,“ reaguje rezort. „Škola má slobodu organizovať vzdelávanie a výchovu v súlade so svojím poslaním, pokiaľ sú tieto aktivity v súlade so štátnym a školským vzdelávacím programom.“

Položme si rečnícku otázku, čo všetko sa dá skryť pod eufemizmus žiacke plagáty. Dnes je to propagácia LGBTI tematiky, o ktorej limitoch nič nevieme, zajtra to môže byť oslava pornografie, pravda, ak bude v súlade so štátnym a školským vzdelávacím programom.

„Ministerstvo školstva sa ohradzuje voči obvineniam, že by umožňovalo šírenie akejkoľvek ideológie v prostredí škôl. Naopak, do parlamentu predložilo vládny návrh zákona, ktorý si v prípade citlivých tém a aktivít bude vyžadovať prerokovanie v rade školy, pedagogickej rade či informovaný súhlas rodiča. Rezort školstva sa zasadzuje a naďalej bude trvať na tom, aby školy zostali apolitickým miestom bez akýchkoľvek ideológií, kde sa budujú hodnoty ľudských práv, vzájomného rešpektu a tolerancie, ktoré sú základom demokratickej spoločnosti.“

LGBTI tematika je jasným politickým programom progresívnych a liberálnych hnutí, hovoriť o apolitickosti na chodbách plných tematických plagátov je dnes prakticky nemožné. Pri všetkej úcte k ľudským právam, vzájomnému rešpektu a tolerancii nie je možné čakať, že rodičia budú spokojní s tým, ako pod chápadlami školských zariadení získavajú ich deti informácie, s ktorým sa sami nestotožňujú. Či už je to idealizácia menšín akéhokoľvek druhu, hoci aj pod zámienkou tragickej udalosti, alebo adorácia akéhokoľvek náboženstva a svetonázoru.

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.