POĽSKÁ EUROPOSLANKYŇA LEYENOVEJ: MALI BY STE SKONČIŤ VO VÄZENÍ, NIE V EURÓPSKEJ KOMISII!

VIDEO: Ewa Zajaczkowska-Hernik, poľská europoslankyňa: Ste tvárou všetkých klimatických šialenstiev EÚ, ktoré vedú k tomu, že my Európania sme čoraz chudobnejší! Ste zodpovedná za každé znásilnenie, za každý útok, za každú tragédiu spôsobenú príchodom nelegálnych migrantov, pretože vy ste týchto ľudí pozvali na územie Európy!

Foto SITA/AP
Dátum 20.07.2024

Hoci boli mnohí Európania nespokojní so šéfkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou, aj napriek tomu svoj post obhájila na ďalšie funkčné obdobie. Nespokojnosť s ňou vyjadrila napríklad europoslankyňa za Smer-SSD Judita Laššáková, ktorá jej okrem iného vyčítala, že zatvárala oči pred krivením práva na Slovensku dnešnou opozíciou.

Ešte ostrejšie slová jej adresovala poľská europoslankyňa Ewa Zajaczkowska-Hernik z frakcie Európa suverénnych národov:

„Najvyšší čas, aby vám niekto povedal to, čo si o vás myslí drvivá väčšina Európanov. Zvolenie vás na pozíciu predsedníčky Európskej komisie v predchádzajúcom období bolo obrovskou chybou a niektorí sa z tohto rozhodnutia dodnes spamätávajú. Ste tvárou európskeho Green Dealu, ktorý ničí európske hospodárstvo a poľnohospodárstvo, ktorý vedie k tomu, že sa Európa stáva ekonomickým skanzenom.

Ste tvárou všetkých klimatických šialenstiev EÚ, ktoré vedú k tomu, že my Európania sme čoraz chudobnejší! Ste tvárou migračného paktu a oslovujem vás ako žena ženu, ako matka matku. Ako to, že sa nehanbíte propagovať niečo také, ako je migračný pakt, ktorý vedie k tomu, že milióny žien a detí v Európe sa cítia byť ohrozené na uliciach svojich vlastných miest?!

Ste zodpovedná za každé znásilnenie, za každý útok, za každú tragédiu spôsobenú príchodom nelegálnych migrantov, pretože vy ste týchto ľudí pozvali na územie Európy! A za to, čo robíte, by ste mali skončiť vo väzení, nie v Európskej komisii. Vaša prítomnosť na pozícii predsedníčky Európskej komisie je ďalším úpadkom EÚ. Chceme Európu slobodných a suverénnych národov, a nie chorú ľavicovú ideológiu. A od Poľska ruky preč!“

So slovami „Viete, čo si myslíme o vašej Zelenej dohode?!, Viete, čo si myslíme o Migračnom pakte?!“ demonštratívne roztrhala papiere s týmito nápismi. Súčasťou frakcie Európa suverénnych národov sú aj slovenskí europoslanci za Republiku, ktorí Ewu Zajaczkowsku-Hernik za jej slová pochválili.

Video z vystúpenia poľskej europoslankyne si môžete pozrieť tu:

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.