ŠKANDALÓZNE IGNORANTSTVO ČAPUTOVEJ

Prezidentka ako vrchný veliteľ ozbrojených síl SR, popri iných „predvádzačkách“ pozabudla na dôležitý, historický dátum 75.výročia oslobodenia Bratislavy Sovietskou armádou

Foto TASR/MARTIN BAUMANN
Dátum 08.04.2020

Módne outfity, farebne zladené rúška v krízovej situácii, preberanie pofidérnych cien, farizejské obracanie sa na Ústavný súd SR a trpiteľský výraz pri príhovoroch s podradnými témami. To je len náčrt povrchnosti vo výkone prezidentskej funkcie súčasnej miestodržiteľky Grasalkovičovho paláca. Tentoraz zabudla alebo zaspala ako milionár z Trnavy v kresle predsedu vlády? A pritom mohla pri vhodnej príležitosti predviesť nový červený či purpurový rúšok.

Maskáčové rúško

Mólom pred objektívmi fotoreportérov svetových denníkov, módnych magazínov alebo pre štáb CNN mohli byť mramorové schody pamätníka na Slavíne. Dokonca mohla s vrcholnou kreativitou požiadať módneho návrhára Hanečku, aby jej „strihol“ maskačové rúško, ktoré by jej závidel aj americký prezident Donald Trump! Žiaľ, prezidentka (ako vrchný veliteľ ozbrojených síl Slovenskej republiky, sediaca navyše v jej hlavnom meste v Bratislave), zrejme popri iných „predvádzačkách“ len pozabudla na dôležitý, historický dátum 75.výročia oslobodenia Bratislavy Sovietskou armádou.

Hlava štátu bez spomienky

Keďže má 47 rokov, isto ju ešte v škole učili, že vzhľadom na svoju excentrickú polohu slovenskú metropolu na Dunaji oslobodila Červená armáda medzi poslednými slovenskými mestami. Stalo sa tak 4. apríla 1945. Všetci doterajší ústavní činitelia bývalého spoločného štátu Československa i prezidenti samostatnej slovenskej republiky sa boli 6 845 padlým osloboditeľom pietne pokloniť, vzdali im za celý národ úctu, venovali náležitú spomienku. Prezeral som si všetky tlačové správy aj oznamy a informácie na stránke prezidentskej kancelárie, no o prechádzke jedinej ženy v triumviráte troch najvyšších ústavných činiteľov Slovenska k neodmysliteľnej bratislavskej dominante ani muk.

Kollár s Nočnými vlkmi

Okrem protifašistických bojovníkov a expremiéra Petra Pellegriniho (SMER-SD), stihol položiť aspoň kyticu uponáhľaný a prepracovaný moderátor všetkých vládnych tlačových konferencií Igor Matovič (OĽaNO), Cestu hore - nad Bratislavu - si v sobotu našiel aj minister obrany i amerických záujmov Jaroslav Naď (OĽaNO). Najväčšiu pozornosť ale na seba - hoci nechtiac – strhol tohto roku predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina). Tiež si bol uctiť na bratislavskom Slavíne pamiatku vojakov, ktorí za nás položili svoje mladé životy. Isto nielen pre svoje krstné meno ruského pôvodu. Búrku v pohári vody vyvolal jeho zlozvyk rozširovať si album spomienkových fotografií. „Otrieskal“ mu ho tentoraz o hlavu už na druhý deň europoslanec s talentom špióna Ivan Štefanec (KDH). Za Kollárovu fotografiu s Nočnými vlkmi na Slavíne vyvolal škandál a spustil ňou ďalšie mediálne peklo. Boris to už má nacvičené, chlapčensky sa opäť vyhovoril. No okamžite sa musel verejne ospravedlniť. Aby nerobil hanbu a „aby nemala koalícia v oblasti zahraničnej a bezpečnostnej politiky veľký problém."

Bezpredecentná arogancia

Je len pochopiteľné, že v rozpútanom mainstreamovom kameňovaní Dankovho nástupcu s „východným“ kontaktom, zaniklo to najpodstatnejšie. O prezidentke Čaputovej informácie ani nemukli, lebo na Slavíne nebola! Slaboduché výhovorky o zaspaní alebo o strate kalendára na veci už nič nezmenia. Táto bezprecedentná arogancia s demonštratívnym ignorantstvom bude do histórie Slovenska zapísaná čiernou kriedou. Ak Čaputová s poradcami a americkou veľvyslankyňou dúfajú, že do komína, mýlia sa. Nezabudnuteľný český herec, dramatik a spisovateľ Jan Werich mal vo zvyku trefne tieto vlastnosti mocných či narcistických „hérečiek“ glosovať s typickým a múdrym humorom. „Arogancia je parochňou na zakrytie duševnej plešiny.“            

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.