SKONČÍ ŠUTAJ EŠTOK AKO MINISTER A OBSADÍ STOLIČKU PREDSEDU NR SR?

Chystajú sa vo vláde zmeny? Po tom, ako Peter Pellegrini vyhral prezidentské voľby a presunul sa z funkcie predsedu NR SR do prezidentského paláca, ostala voľná jeho stolička v parlamente. Po menách ako Andrej Danko či Richard Raši sa dnes hovorí o ministrovi vnúra Matúšovi Šutajovi Eštokovi.

Foto sita/milan ILLíK
Dátum 13.10.2024

Chystajú sa vo vláde zmeny? Po tom, ako Peter Pellegrini vyhral prezidentské voľby a presunul sa z funkcie predsedu NR SR do prezidentského paláca, ostala voľná jeho stolička v parlamente. O tú prejavil záujem líder SNS Andrej Danko, ktorý je v súčasnosti podpredsedom parlamentu. Argumentoval tým, že by sa tým v koalícii vyrovnali sily, v čom ho podporil aj premiér SR Robert Fico, Hlas-SD ale reagoval ostro. Stoja si za tým, že podľa koaličnej zmluvy patrí stolička predsedu parlamentu strane Hlas-SD. Hovorilo sa o dvoch možných nástupcoch z hlasu – Richardovi Rašim alebo Petrovi Žigovi, teraz však do hry vstúpilo tretie meno. Šušká sa, že sa vo vláde chystajú zmeny a na stoličku predsedu parlamentu zasadne súčasný minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. Či to tak bude a kto by ho mal nahradiť vo funkcii ministra ukážu zrejme až najbližšie týždne či mesiace.

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.