SLOVENSKO MÁ PRVÚ AUTOMATIZOVANÚ PREDAJŇU POTRAVÍN, NA NÁKUP DOHLIADNE UMELÁ INTELIGENCIA

Zákazníci môžu v predajni nakupovať neobmedzene 24 hodín denne, 7 dní v týždni potraviny, priemysel aj drogériu. Predajňa bude v obci Šalgočka neďaleko Galanty.

Foto sita/ilustračná fotka
Dátum 01.06.2024

Na Slovensku otvorili prvú automatizovanú predajňu potravín v obci Šalgočka (okr. Galanta). Domáca maloobchodná sieť COOP Jednota prišla s novým konceptom predajne s nepretržitou dennou 24 hodinovou otváracou dobou. Tieto automatizované predajne pritom plánujú spustiť vo viacerých regiónoch Slovenska.

„Zákazníci sa môžu tešiť na neobmedzenú dobu predaja a plnohodnotný sortiment. Predajňa v Šalgočke bola v prevádzke ako predajňa potravín viac ako 40 rokov. Z dôvodu viacerých prevádzkových a ekonomických ukazovateľov a nedostatku personálu sme boli nútení prevádzku zatvoriť. V roku 2023 sme na podnet starostky obce Šalgočka začali uvažovať o novej forme predaja v hybridnom režime. Vznikla tak myšlienka priniesť občanom Šalgočky niečo unikátne, byť im nablízku nonstop, bez nutnosti cestovať do vedľajších dedín,“ uviedla Júlia Ančinová, podpredsedníčka predstavenstva COOP Jednota Galanta.

Zákazníci automatizovanou predajňou získali aj extra služby, ktoré poskytuje sieť svojim zákazníkom. Medzi ne patrí možnosť uhradiť poštové poukážky, šeky a taktiež pri platení kartou si aj vybrať hotovosť. Ančinová zdôraznila, že tieto extra služby suplujú najmä na vidieku banky i poštu.

Podpredsedníčka zároveň vysvetlila, že na celý nákupný proces dohliada v automatizovanej predajni umelá inteligencia a kamerový systém. Predajňa je taktiež napojená na pult centrálnej ochrany a v prípade neočakávaných situácií si zákazník vie privolať pomoc.

„Zákazníci môžu v predajni nakupovať neobmedzene 24 hodín denne, 7 dní v týždni potraviny, priemysel aj drogériu. Na predajnej ploche necelých 150 štvorcových metrov ponúkame zákazníkom okrem tradičného sortimentu aj miestne regionálne produkty. Prevádzka je otvorená s personálom v čase od 6:00 do 12:00, v sobotu v čase od 6:00 do 11:00 a počas zvyšných hodín je v samoobslužnom režime. Naša predajňa je tu pre všetkých, tradičných zákazníkov i tých, pre ktorých sú moderné technológie súčasťou každodenného života. Dôležité je, aby sa zákazník zaregistroval priamo v predajni, dostane vernostnú kartu a môže nakupovať kedykoľvek,“ zdôraznila Ančinová.

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.