SME VO VOJNE

Systémové médiá na Slovensku, spoločne s niektorými politikmi, dlhodobo rozdeľujú spoločnosť manipulovaním informácií, ich prekrúcaním a zamlčiavaním dôležitých faktov. Nútia ľudí vybrať si stranu, inak ich napádajú a urážajú. Kdejaký minister či politik si beztrestne osočuje ľudí, ktorým nadáva do opíc, dezolátov a dehonestuje ich s otvorenou podporou médií.

Foto MARTin Baumann/TASR
Dátum 10.06.2024

Sme vo vojne a už zaznel prvý výstrel. Ak v tom budeme pokračovať, rozpúta sa peklo, ktoré už nezastavíme. Vojna nie sú len tanky a delá. Sme vo vojne informačnej. Útočí sa na naše vedomie, na našu vieru, na naše morálne hodnoty. Stávame sa obeťami útokov, ktoré sú cielené proti našim názorom. Proti nášmu presvedčeniu. Ocitli sme sa uprostred „hybridnej vojny“, kde tou hlavnou zbraňou sú informácie. Informácie, ktoré manipulujú celú spoločnosť.

Róbert Merva, riaditeľ vydavateľstva TORDEN: Hlavným heslom tejto hybridnej vojny sa stal slogan „Lebo Fico!“. Naša spoločnosť uviazla v slepej uličke, kde už niet cesty vpred. Uviazli sme v mentálnej pasci, kde si máme zvoliť, či sme za Fica, alebo proti Ficovi. Iba toto jednoduché heslo stačilo k tomu, aby sme tu mali volebnú tému na úrovni materskej školy. Stačilo byť proti Ficovi a už sa človek stal „lepšočlovekom“. Ak bol niekto otvorene za Fica, onálepkovali ho ako „luzu“, „dezoláta“ či „tupelo“.

Systémové médiá na Slovensku, spoločne s niektorými politikmi, dlhodobo rozdeľujú spoločnosť manipulovaním informácií, ich prekrúcaním a zamlčiavaním dôležitých faktov. Nútia ľudí vybrať si stranu, inak ich napádajú a urážajú. Kdejaký minister či politik si beztrestne osočuje ľudí, ktorým nadáva do opíc, dezolátov a dehonestuje ich s otvorenou podporou médií. Tie potom ľudí s opačným názorom ostrakizujú tiež ako dezolátov. Politici s podporou týchto médií otvorene hovoria o občanoch tohto štátu ako o „luze“ a ešte si hovoria demokrati. Tvária sa ako „lepšoľudia“ a tá „spodina“ nie je pre ich čistú rasu dostatočne dobrá. To je ten najprimitívnejší prejav fašizmu, ktorý sa nám tu latentne šíri a nechá si hovoriť „liberalizmus“.

Osobnosti, ktoré otvorene priznajú nesympatie k súčasnej globálnej politike kolektívneho Západu, sú vytesňované zo spoločnosti. Dokonca už aj obchodné firmy vstupujú do tejto vojny a začínajú útočiť a rozdeľovať spoločnosť ešte viac.

Náš národ sa však začal akosi prirodzene brániť voči týmto útokom. Začali vznikať rôzne malé či väčšie alternatívne a nezávislé médiá, ktoré prinášajú aj zatajované informácie a správy z opačnej strany frontu tejto hybridnej vojny. Médiá, ktoré odmietajú systémovú hru iba jediného správneho názoru a ostrakizáciu všetkých ostatných názorov. Ale takto to nefunguje. Sme jeden národ s množstvo rôznych názorov. O tom je predsa demokracia.

Divide et impera! (Rozdeľuj a panuj!)

Existujú neskrývané záujmy zahraničných síl, ktoré majú snahu ovládnuť aj našu krajinu. Tie záujmy nie sú na prvý pohľad zjavné. Prichádzajú k nám pod rúškom akejsi pomoci. Najčastejšie s heslom demokracie. I keď tu zrazu sa nám v našej krajine objaví zoznam nepohodlných médií pod názvom Konspiratori.sk, nepriamo financovaný Georgeom Sorosom. K nemu vzápätí pribudne akási „gerulata“ financovaná oligarchiou z ESET-u a rozdeľovanie sa môže začať. Samozrejme, pod rúškom demokracie. Darmo sa konšpiračne onálepkované médiá snažia domôcť ochrany od štátu. Nikto im nepomôže a navyše ich ešte aj tento štát zakáže a vypne. Nápravy sme sa ešte stále nedočkali a tieto zbraňové systémy si pokojne bojujú ďalej. Nezávislé médiá pritom bojujú o život a štát sa na to iba prizerá. Stále!

Médiá sú totiž v tejto hybridnej vojne aktívnymi zbraňovými systémami a my sme sa odrazu ocitli priamo uprostred bojiska. Nikto z nás však nechce bojovať a nikto tu nechce vojnu. Tak prečo sa začalo strieľať? Lebo štát zlyhal. Zlyhala naša ochrana. Zlyhala ochrana, za ktorú si platíme dane. Kdekoho podporujeme z našich spoločných peňazí, ale nikto neochráni naše slobodné a nezávislé médiá alternatívneho prúdu.

Všade navôkol je všetko falošné a nepravdivé. Pravda sa stala lžou a lož sa vydáva za pravdu. Navyše si túto pravdu prisvojila veľmi malá skupinka ľudí, ktorí sú prevažne platení zo zahraničia. Odnepamäti nám tu práve zahraničné záujmy robili najväčšiu skazu. Sú to rovnaké záujmy, aké spôsobili nezmyselný konflikt v bývalej Juhoslávii, a rovnaké záujmy, aké spôsobili totálnu skazu Ukrajiny.

Tieto skutočné záujmy však nie je vidieť. Preto je to hybridná vojna. Nepríde sem žiaden snajper, aby strieľal. Prídu sem však médiá, politici a rôzni aktivisti, ktorí budú dovtedy rozdeľovať spoločnosť, pokým nepadne prvý výstrel. Potom je už iba krôčik k tomu, aby sa strhlo peklo a hybridná vojna sa stala skutočnou.

Luza, dezoláti, tupelá

Hlavným heslom tejto hybridnej vojny sa stal slogan „Lebo Fico!“. Naša spoločnosť uviazla v slepej uličke, kde už niet cesty vpred. Uviazli sme v mentálnej pasci, kde si máme zvoliť, či sme za Fica, alebo proti Ficovi. Iba toto jednoduché heslo stačilo k tomu, aby sme tu mali volebnú tému na úrovni materskej školy. Stačilo byť proti Ficovi a už sa človek stal „lepšočlovekom“. Ak bol niekto otvorene za Fica, onálepkovali ho ako „luzu“, „dezoláta“ či „tupelo“. Lenže toto nie je téma k napredovaniu tejto spoločnosti. Toto je téma k jej rozdeľovaniu. Výsledkom tohto besnenia politikov a médií bol výstrel v Handlovej.

Dnes si nikto neprizná, že pochybil. Niektorí sa dokonca tvária, že sa nič nestalo a takto to musí ísť ďalej. Lenže takto to ďalej ísť nesmie. Nemôžeme dopustiť, aby nám tu zahraničné záujmy rozdeľovali našu krajinu. Nemôžeme dopustiť, aby tu politici a médiá beztrestne rozdeľovali spoločnosť a šírili nenávisť. Teraz majú všetci plné ústa výrokov o zachovaní pokoja a potrebe dialógu. Odrazu „odmietajú šíriť nenávisť“, na ktorej si postavili svoju politickú kariéru.

Stali sme sa obeťami veľmi jednoduchej, ale zároveň mimoriadne sofistikovanej hybridnej vojny. Vojny, ktorá tu prebieha už minimálne tridsať rokov.

Lebo Fico! už nestačí

Front tejto hybridnej vojny sa teraz opäť presunul k nám na Slovensko. Opäť sú tu zahraničné záujmy, ktoré sa nás s pomocou denníka SME, oligarchov z ESET-u a ich Denníka N, ako aj s pomocou takzvaných politikov zo strany „Proagresívne Slovensko“ (tiež financované ESET-om), snažia rozdeliť a „majdanizovať“ našu spoločnosť. Ich záujmy sú vskutku diabolské. Chcú nás vtiahnuť do konfliktu. Či už vnútri našej krajiny, alebo rozšíriť front na východ. A prvý výstrel už padol. Odtiaľ je iba kúsok k ozajstnému peklu, ktoré by tu radi rozpútali.

My sa tomu, najmä vďaka alternatívnym a nezávislým médiám, akosi prirodzene bránime. Darí sa nám udržať si chladnú hlavu. Darí sa nám odolávať snahe cudzích záujmov vybičovať našu spoločnosť a začať sa strieľať. Jeden duševne úbohý jedinec to zatiaľ nezvládol. Doplatil na to priamo najvyšší vládny predstaviteľ. Bol to atentát na našu krajinu. Bol to dôsledok bojov, prebiehajúcich na frontovej línii hybridnej vojny. Nebol to však, našťastie, spúšťač občianskych nepokojov, ktoré sú cieľom tejto hybridnej hrozby. Ešte stále odolávame.

Pokusu o štátny prevrat v ten istý deň ale musel reálne čeliť turecký prezident Erdogan. Vzápätí spadol vrtuľník aj s čelnými predstaviteľmi Iránu. Srbský prezident Vučič informoval, že tajné služby museli preventívne zatknúť človeka podozrívého z prípravy atentátu. Silne to pripomína úmyselné zasahovanie do prirodzeného vývoja geopolitiky a nie je ťažké analyzovť, v koho prospech sa tak deje.

Je najvyšší čas začať sa brániť. Je najvyšší čas postaviť obranný val proti takýmto hybridným hrozbám. Je potrebné zamedziť vplyvu zahraničných záujmov v našej krajine. Je potrebné priviesť k zodpovednosti všetkých tých, ktorí slúžia cudzím záujmom a ktorí tu šíria nenávisť.

Všetci by sme sa mali sami od seba postaviť pred zrkadlo a priznať si, že toto nechceme. Nikto z nás predsa nechce naozajstný konflikt. Nikto nechce rozdeľovať našu spoločnosť a slúžiť cudzím záujmom. Modlitbou sa však neubránime a heslo „Lebo Fico!“ už nebude stačíť. Je potrebné brániť sa.

Autor je riaditeľom vydavateľstva TORDEN.

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.