SOCIÁLNY BALÍK JE LEN ĽÚBIVÝ MARKETINGOVÝ ŤAH

Juraj Draxler: Vláda práve ohlásila balík ekonomických opatrení, medzitým však začali vo veľkom rozhadovať eurofondy na veci, na ktoré aj tak nemajú plán.

Text FACEBOOK
Foto TASR
Dátum 15.07.2020

Príspevok uverejnil na svojom Facebooku Juraj Draxler 15. júla 2020.

Úplne nekompetentná hospodárska politika: 

Vláda práve ohlásila "balík ekonomických opatrení". Je vyslovene zle zostavený. Spravili to čisto ako ľúbivý marketing, preto sú tam všelijaké sociálne zľavy a úľavy. Lebo oni vlastne nič iné robiť nevedia. 
Prečo je to zle? Ideme do druhej, hlavnej vlny hospodárskej krízy. Doteraz sa veci dali zvládať, lebo ľudia mali úspory, zároveň boli rôzne moratóriá (platby odvodov, nájomného), podnikom dobiehali zákazky. Firmy či živnosti sa nerušili, lebo sa vyčkávalo.Teraz ideme do reálneho krízového obdobia, keď pôjde o dlhodobé prežitie firiem aj ľudí. Nutne potrebujeme podporiť domácu spotrebu tovarov a služieb. Preto skupina odborníkov, ktorej som pred časom predsedal, vláde jasne odporúčala ráznu finančnú podporu mladých rodín, zvýšenie štátnej podpory na zamestnancov, daňové úľavy niektorým sektorom a podobne. Plus stop splátkam na americké stíhačky.

Všetko toto by ale bolo na vládu príliš zložité, navyše oni skutočne ako osoby nechápu, čo sa v hospodárstve deje. Preto ohlasujú všelijaké cestovanie zdarma a podobne, čo dajú veľkými palcovými titulkami do vládnych novín, ktoré na jeseň vyjdu. Medzitým eurofondy začali vo veľkom rozhadzovať na veci, na ktoré aj tak nemajú plán, aby vedeli, či to bude fungovať (školská inklúzia) a ktoré hospodárstvu nepomôžu. A to v čase, keď podľa všetkých predpovedí, domácich aj zahraničných, mierime k jednému z najhorších hospodárskych prepadov v celej Európe

PRÁVE STE DOČÍTALI ODOMKNUTÝ ČLÁNOK:

 

Ak sa Vám článok páčil a máte naďalej záujem čítať pravdivé a nezávislé texty staňte sa naším predplatiteľom a získajte množstvo výhod:

 

https://www.extraplus.sk/extraplus/predplatne

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.