REMIŠOVÁ: STRANE SAS IDE O ROZBITIE VLÁDY

Na rozdiel od svojich kolegov Jany Žitnanskej a Juraja Šeligu zo strany Za ľudí si Remišová nemyslí, že rekonštrukcia vlády je riešením.

Foto SITA/ÚRAD VLÁDY SR
Dátum 14.12.2022

Požiadavky na rekonštrukciu vlády zo strany SaS nie sú vedené úprimnou snahou zachrániť kabinet a umožniť mu dovládnuť do riadnych volieb v roku 2024. V súvislosti s možným pádom vlády to uviedla vicepremiérka a líderka strany Za ľudí   Veronika Remišová. "Neverím tomu, že by im išlo o to, aby zachránili vládu a umožnili jej dovládnuť. Neustále menia požiadavky a na tie, ktoré už vyslovili, nabaľujú nové," povedala ministerka investícií, informatizácie a regionálneho rozvoja na adresu liberálov. Na rozdiel od svojich kolegov Jany Žitnanskej a Juraja Šeligu zo strany si nemyslí, že rekonštrukcia vlády je riešením. "Môj názor je iný, ale v poriadku, môžeme sa o tom rozprávať, aj sa budeme, predpokladám, o tom rozprávať dnes večer s partnermi z vlády," avizovala. Zdôraznila však, že vláda by sa v súčasnosti mala sústrediť na pomoc pre ľudí.

Ministerka kultúry SR Natália Milanová (OĽANO) tiež nie je stotožnená s rekonštrukciou vlády. "Na tento rok mi stačila jedna rekonštrukcia, rekonštrukcia Slovenskej národnej galérie," povedala pred novinármi. Priznala, že rokovania o osude vlády ponúkajú viaceré riešenia, ani k jednému možnému scenáru sa však vyjadriť nechcela s odvolaním sa na pokračovanie diskusie.

 

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.