SUSKO NEPREDPOKLADÁ POTREBU ĎALŠEJ MIMORIADNEJ SCHÔDZE NR SR K TRESTNÉMU ZÁKONU

Mám za to, že sme zapracovali zásadné výhrady Európskej komisie, a ďalšie výhrady, ktoré sú ešte na stole, sa snažíme postupne Európskej komisii vysvetľovať," povedal minister spravodlivosti boris Susko počas štvrtkovej tlačovej konferencie. Niektoré pripomienky Európskej komisie vychádzajú podľa neho z nesprávnych informácií. 

Foto SITA
Dátum 26.07.2024

Minister spravodlivosti Boris Susko (Smer-SD) nepredpokladá potrebu ďalšej mimoriadnej schôdze Národnej rady SR k Trestnému zákonu. Má za to, že zásadné pripomienky Európskej komisie boli už do zákona zapracované.

"Mám za to, že sme zapracovali zásadné výhrady Európskej komisie, a ďalšie výhrady, ktoré sú ešte na stole, sa snažíme postupne Európskej komisii vysvetľovať," povedal minister počas štvrtkovej tlačovej konferencie. Niektoré pripomienky Európskej komisie vychádzajú podľa neho z nesprávnych informácií.

Spomenul napríklad otázku trestu prepadnutia majetku. Novelu Trestného zákona reagujúcu na pripomienky Európskej komisie schválila Národná rada SR na júlovej mimoriadnej schôdzi. Prezident SR Peter Pellegrini vo štvrtok novelizovanú legislatívu podpísal.

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.