DOKTOR FLEMING VARUJE PRED VAKCÍNAMI PROTI COVIDU-19

ODOMKNUTÝ ČLÁNOK: Otázka negatívneho vplyvu vakcín na pôrodnosť, ktorú dnes otvára aj Peter Kotlár, zaznela v roku 2021 aj v živom vysielaní televízie TA3. Zjavne zaskočený prvý zaočkovaný Slovák a dnes už mŕtvy profesor Vladimír Krčméry vtedy odpovedal, že vplyv vakcín na ďalšie generácie bude známy po piatich rokoch od wuchanského lockdownu.

Foto TASR/JAROSLAV NOVák
Dátum 09.10.2024

Peter Kotlár, splnomocnenec vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie covidu-19, predstavil začiatkom októbra dlhoočakávané výsledky svojej činnosti zhrnuté do obsiahlej správy, ktorá má byť súčasťou rokovania vlády. Výstupy z jeho práce pôsobia už v hrubých črtách veľmi znepokojivo, hovoria totiž o vedomom ohrození verejného zdravia, ale aj o ohrození suverenity Slovenska pri manažovaní situácie, teda o témach, ktoré sú síce známe a diskutované vo vedeckých kruhoch či medzi politikmi, no nedostávajú priestor v médiách, čo potvrdila televízia TA3 prerušením prenosu Kotlárovej tlačovej besedy.

Splnomocnenec vlády sa pri svojej práci spojil so svetoznámym kardiológom, fyzikom, chemikom, psychológom a právnikom Richardom M. Flemingom. Fleming, ktorý sa dlhoročne venuje súvisu zápalu so srdcovocievnymi ochoreniami, sa od roku 2020 aktívne zapája aj do vyšetrovania pôvodu ochorenia covid-19. Je autorom viacerých rešpektovaných odborných titulov z oblasti kardiológie, dnes však najviac rezonujú jeho knihy Je covid-19 biologická zbraň?/Vedecké a forenzné vyšetrovanie a Sme ďalším ohrozeným druhom?/Biologické zbrane, eugenika a ďalšie. Hlavné body oboch titulov sú súčasťou materiálu určeného slovenskej vláde.

Fleming: SARS-CoV-2 je biologická zbraň

Fleming vo videoodkaze našej vláde pripomenul, že poskytoval zdravotnú starostlivosť niekoľkým americkým prezidentom, jednému viceprezidentovi a viacerým členom Kongresu. Na hypotetickú otázku, či by po víťazstve Trumpa v prezidentských voľbách prijal jeho ponuku stať sa ministrom zdravotníctva, odpovedá kladne, keďže je to pozícia vyžadujúca práve človeka s vedeckým, lekárskym a právnickým vzdelaním. Američania, ktorí boli podľa jeho slov zapojení do financovania a vývoja biologickej zbrane SARS-CoV-2, musia niesť za svoje činy trestnoprávnu zodpovednosť. Sám by ako minister zdravotníctva z amerického trhu okamžite stiahol látky, ktoré otvorene označuje ako eugenické genetické vakcíny. Prezidentovi by zároveň odporučil, aby zrušil všetky zmluvy uzavreté v roku 2024 v rámci medzinárodných zdravotných predpisov (IHR).

Krátku pamäť národa je nutné oživiť

Peter Kotlár sa od začiatku svojho pôsobenia na poste splnomocnenca venuje analýze opatrení vydávaných štátnymi orgánmi v súvislosti s ochorením covid-19. Zákonnosti týchto opatrení či dodržiavaniu ľudských práv a základných slobôd bola venovaná vedecká a právnická konferencia, ktorá prebehla v marci, rovnaké témy sú aj súčasťou zmienenej správy.

Servilní politici, ktorí bezhlavo načúvali nad zákon postaveným pokynom zhora a v priamom prenose preukazovali svoju ochotu zakročiť proti vlastnému národu všetkými možnými prostriedkami, sa dnes spoliehajú na krátku pamäť Slovákov. Najznámejší aktéri covidového obchodu s mocou, v ktorom im na mieru ušitými vyhláškami napomáhal hlavný hygienik Ján Mikas, sa dnes neštítia upozorňovať na seba prostredníctvom hlučných odkazov verejnosti. A robia to dobre. Veľa Slovákov totiž nedávnu minulosť vytesnilo a vzhľadom na nepríjemné konsolidačné opatrenia, ktoré sú reakciou na 24-miliardový deficit predchádzajúcich vlád Matoviča, Hegera a Ódora, sa opäť započúvali do „odrhovačiek“ našich spasiteľov, ktorí nosia v NR tričká s nápisom ZVÝŠILI – sebe platy, ľuďom dane a ich bývalí súkmeňovci pod vedením Naďa, podozrivého z prijatia trojmiliónového úplatku, resuscitujú svoj evergreen o zlodejoch zo Smeru na turné po slovenských mestách, kde zbierajú podpisy na referendum o predčasných voľbách.

Matovič by bol hlúpy, keby marketingovo nezúročil zvýšenie platov vládnych činiteľov. A má pravdu, po triapolročnom krvopotnom úsilí o návrat na scénu to nebolo práve najšťastnejšie rozhodnutie, najmä ak nezanedbateľná časť Slovákov bojuje o holé prežitie. V takejto situácii prichádza skepsa a minulosť spájaná s obmedzovaním telesnej autonómie už pre niekoho nemá žiadnu váhu. O to dôležitejšia je úloha splnomocnenca, ktorý sa venuje povahe celoplošného testovania, MOM-kám, covidovému semaforu, prístupu k liečbe, spornému výberu liečiv, obmedzeniu až znefunkčneniu primárnej zdravotnej starostlivosti, propagácii jediného možného riešenia a cenzúre oponentov.

Peter Kotlár v 250-stranovej správe upozorňuje na nežiaduce účinky mRNA vakcín a rôzny obsah šarží od jednej firmy, hovorí o príčinách falošnej pozitivity a hodnotení nadúmrtnosti na covid-19, prináša odbornú analýzu používania rúšok a rozstupov. Poukazuje na súvislosť medzi armádnymi olympijskými hrami vo Wu-chane v roku 2019 s účasťou našich športovcov, vojakov, a ďalším vývojom situácie, rozoberá nakladanie s biologickým materiálom armádou Slovenskej republiky, ale aj činnosť spoločnosti Eurolab Lambda či Čekanovho Multiplexu DX.

Vakcína je sloboda

Kotlár nezabúda ani na masívnu propagandu vakcinácie, pri ktorej si podávali ruky najznámejší politici s hviezdami športu či umelcami. „Vakcína je sloboda vo všetkom, čo je pre nás dôležité,“ prihovárala sa národu prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá v týchto dňoch oslňuje úsmevom poslucháčov Stanfordovej univerzity.

Pripomeňme si však ďalších aktérov kampane, ktorí sa zvláštnou zhodou okolností stotožňujú aj v názoroch na riešenie konfliktu medzi Ruskom a Ukrajinou, vedenie Európskej komisie či protesty a obštrukcie Progresívneho Slovenska.

„Vakcína je hudba, ktorú chceme počuť naživo,“ odkazovala Slovákom tvár huslistu Ondreja Kandráča. „Vakcína je sloboda, po ktorej všetci tak túžime,“ tento slogan bol priradený k tvári nebohého Vladimíra Krčméryho, ktorý posunul hranice kampane ešte ďalej, keď sa ako prvý Slovák nechal pred kamerami zaočkovať proti covidu. Otázka negatívneho vplyvu vakcín na pôrodnosť, ktorú dnes otvára aj Peter Kotlár, zaznela v roku 2021 aj v živom vysielaní televízie TA3, zjavne zaskočený Krčméry vtedy odpovedal, že vplyv vakcín na ďalšie generácie bude známy „po piatich rokoch od wuchanského lockdownu“. Napriek tomu bežala propagácia vakcinácie na plné obrátky a očkovalo sa hlava-nehlava. Je však alarmujúce, že pod vedením ministerstva zdravotníctva, z ktorého čerstvo odstúpila Zuzana Dolinková, sa aj po odhalení nežiaducich účinkov vakcín v očkovaní pokračuje. A to aj u detí.

„Vakcína je úsmev, ktorý skrývame pod rúškom,“ tomuto sloganu prepožičala tvár herečka Kamila Magálová. „Verím vakcíne proti covidu-19. Je to jediný spôsob, akým sa zbavíme tohto zákerného vírusu,“ oznamovala pospolitému ľudu, ku ktorému nemohol z obrazoviek prehovoriť napríklad MUDr. Ján Lakota, CSc., z Virologického ústavu Slovenskej akadémievied či doc. MUDr. Pavol Török, CSc., emeritný prednosta Kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny Východoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb, pretože na to nemali, na rozdiel od hercov, športovcov a rýchlokvasených odborníkov, dostatočnú kvalifikáciu. Aspoň podľa svojich kritikov a cenzorov.

„Vakcína je víťazstvo nad zákerným súperom,“ adresoval pochybovačom futbalista Marek Hamšík s dodatkom, že na ihrisku sa rozhoduje sám, no pokiaľ ide o zdravie, dá na odborníkov. Pravda, len na vybraných.

Aby som už nikdy nikoho nenakazila

„Vakcína je zdravie nás a našich blízkych,“ podpísala Adela Vinczeová, aby neskôr jej manžel zdokumentoval tak priebeh očkovania, ako aj následnú reakciu organizmu v podobe horúčky a triašky. „Urobila som to pre kolektív. Aby som už nikdy nikoho nenakazila. Nie pre seba, to nie,“ skonštatovala Vinczeová pred troma rokmi.

A mohli by sme pokračovať. O vakcíne ako ceste von z izolácie mala z plagátikov ministerstva zdravotníctva najmä občanov maďarskej národnosti presvedčiť herečka Judit Bárdos (Pecháček), Silvia a Ernest Sarkőziovci z kapely Cigánski diabli, choreograf a umelecký šéf tanečného divadla Ifjú Szivek Dušan Hégli či Učiteľka Slovenska 2019 Angelika Hanesz.

„Osobnosti z radov menšín sa prihovoria svojim spoluobčanom aj ich materinským jazykom. Je to totiž boj všetkých na Slovensku, v Európe, vo svete a musíme v ňom zvíťaziť spoločne. Podpora osobností aj rastúca dôvera v zaočkovanie v prieskumoch nám dáva nádej a energiu biť sa s pandémiou,“ vyhlásil vtedy minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Do kampane prispela svojou troškou aj olympijská medailistka v športovej streľbe Danka Barteková, trojnásobný víťaz Stanley Cupu Marián Hossa, ale aj Mons. Bernard Bober, arcibiskup metropolita Košickej arcidiecézy. „Verím a dúfam, že aj vďaka očkovaniu, ktoré odporúča aj Vatikán i samotný pápež František, táto náročná covidová doba už skoro pominie,“ odkazoval ľuďom.

Účelovo vymazané dáta?

„V súvislosti so získavaním údajov je potrebné upozorniť na to, že limity prístupu do relevantných databáz boli ohraničené jednak zákonnou úpravou ochrany osobných údajov a tiež neexistenciou dát, ktoré boli najmä po voľbách v roku 2023 pravdepodobne účelovo vymazané. Pravdepodobne,“ zdôraznil splnomocnenec vlády.

Kotlár sa v správe opiera o vedecké a výskumné štúdie venované dôkazom pôvodu vírusu SARS-CoV-2, zaujíma ho odborné odôvodnenie podmienečného schválenia mRNA vakcín a ich nežiaduce účinky. Hovorí o ovplyvnení ľudskej DNA, tromboembolických komplikáciách, náhlej srdcovej smrti, spontánnych potratoch, nádorových či neurologických ochoreniach, poruchách imunitného systému, ale aj o dôkazoch prenosu mRNA z očkovaného na neočkovaného.

Riziko ohrozenia suverenity

Splnomocnenec vlády upozorňuje na budúce riziko ohrozenia suverenity štátu a ochrany verejného zdravia, ľudských práv a základných slobôd, a to „v dôsledku očakávaných šíriacich sa chorôb, ktoré generálny riaditeľ Medzinárodnej zdravotníckej organizácie (WHO) môže označiť ako pandémiu a mimoriadnu pandemickú udalosť a nariadiť zmluvným štátom pandemické opatrenia“. Podľa jeho slov ide o nadväznosť na globálnu pandemickú dohodu a diskutovanú novelizáciu Medzinárodných zdravotných predpisov (IHR), od ktorej sa Slovensko ako jediný zmluvný štát dištancovalo. Kotlár hovorí o snahe nariaďovať pandemické opatrenia na celom svete jedinou osobou, generálnym riaditeľom WHO, ktorým je Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Jednou z Kotlárových priorít je zastaviť očkovanie nedostatočne preskúmanými mRNA vakcínami, ktoré boli do voľného obehu vypustené podmienečne. „A to až do preukázania bezpečnosti a účinnosti založenej na spoľahlivom klinickom výskume a po vyvrátení vedeckých dôkazov rizikovosti a škodlivosti na zdraví,“ skonštatoval. Zároveň oznámil, že sa k nemu dostala informácia o stretnutí delegáta za Slovenskú republiku so šéfom WHO, ktoré sa malo odohrať počas rokovania OSN. „Diskutovalo sa údajne o tom, že sa postupne pracuje na schválení pandemickej zmluvy Slovenskou republikou a komplikácie spôsobené splnomocnencom sa postupne odstránia,“ komentoval a pripustil, že vzhľadom na svoju neoficiálnu povahu bude daná informácia popretá. Najnovšie vyhlásenie rezortu zdravotníctva, ktorý nevidí dôvod na zastavenie očkovanie mRNA vakcínami, uvedenú kuloárnu informáciu nepriamo podporuje.

Akt bioterorizmu

Kotlár je presvedčený, že vírus bol umelo vytvorený. „Prenos z Wu-chanu bol s najväčšou pravdepodobnosťou zabezpečený infikovaním zúčastnených počas armádnych olympijských hier,“ hovorí. Podľa splnomocnenca vlády je účelovo spochybňovaný súvisiaci výskum v ukrajinských biolaboratóriách – aj napriek skutočnosti, že Ruská federácia disponovala po vpáde na Ukrajinu dôkazmi o ich existencii a financovaní z USA a svoje aktivity na Ukrajine priznal aj Pentagón.

Splnomocnenec hovorí o akte bioterorizmu, táto téma, ktorá názorovo rozdeľuje aj amerických republikánov a demokratov, je podľa neho mimoriadne citlivá práve v období prebiehajúcej prezidentskej kampane.

Reakcia premiéra a prezidenta

Po vlne kritiky, ktorá sa zniesla na Kotlárovu hlavu ihneď po októbrovom verejnom vystúpení, vyslovil jeho aktivitám podporu premiér Robert Fico. „Ja nie som lekár, ale všetci viete, že som osobne dôsledne odmietal očkovanie proti covidu experimentálnymi vakcínami. Mám okolo seba kopu ľudí, ktorí po očkovaní prešli vážnymi zdravotnými problémami,“ skonštatoval a vyzval Kotlára, aby naďalej pokračoval najmä v preverovaní ekonomického aspektu veci – zbytočných nákupov zdravotníckeho materiálu a vakcín či prevádzky MOM-iek.

Peter Pellegrini prejavil aj tentoraz svoju príslušnosť k liberálnejšiemu Hlasu, izoláciu od medzinárodných organizácií by si podľa neho nedovolil ani Kim Čong-un. Vzďaľovať sa od nich ako jediná krajina na svete „len preto, že si to želá pán Kotlár a spol., tak ja neviem, či je toto je správna cesta pre Slovensko,“ reagoval prezident.

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.